Παγκοσμιο ρεκορ ταχυτητας σκαφους με ηλεκτρικη εξωλεμβια 250 ιππων

Παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σκάφους με ηλεκτρική εξωλέμβια 250 ίππων

Το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας στο νερό με ηλεκτρικό σκάφος έσπασε η Jaguar Vector Racing, με το Jaguar Vector V20E, με μέση καταγεγραμμένη ταχύτητα 88,61 μιλίων ανά ώρα (142,6 χλμ/ ώρα ή να μιλήσουμε σε κόμβους 77 κόμβους) στα δύο σκέλη της γνωστής διαδρομής ενός χιλιομέτρου στο Coniston Water στην Αγγλία.

Το ηλεκτρικό σκάφος σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τη Jaguar Vector σε συνεργασία με τη Williams Advanced Engineering. Πιλότος του ήταν ο συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της Jaguar Vector, Πίτερ Ντρετζ.

Μετά την ανακοίνωση της Jaguar τον Οκτώβριο του 2017 ότι θα καταστεί αποκλειστική title partner της Vector, η ομάδα θα επιχειρήσει περαιτέρω παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ μέσα στους επόμενους 18 μήνες, στο πλαίσιο μιας ευρείας πρωτοβουλίας για κορυφαίες επιδόσεις και επίδειξη της βρετανικής τεχνολογίας.

«Μετά από 23 μήνες σκληρής δουλειάς, είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα και τους συνεργάτες μας, και ένα μεγάλο πρώτο βήμα στο να φέρουμε τη δύναμη και πολυπλευρότητα της ηλεκτροκίνησης στη θαλάσσια βιομηχανία» είπε ο Μάλκολμ Κρις, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Vector Racing.